Honestly Boss..

Saturday, June 01, 2013

Hey guise,

Happy to be here.. Huhu.. First and foremost, I need to address my absence from the blog.. Laptop aku dah akhirnya bersara dari buat kerja-kerja graphic sebab aku dah tak tahan dengan USB port yang tak boleh detect tablet aku. So, aku dah gantikan beliau itu dengan adindanya yang lebih muda dan gagah. Hehehehe..

Another good thing is, aku dah start pakai contact lens balik. It's not a news material to you guys but it is to me. You see, dah lama aku tak pakai contact lens yang decent dan baru-baru ni aku fikir, hey, why not? At least maybe this time people might notice my eyes.. Not really.. (BTW, boss aku cakap aku nampak muda remaja bila tak pakai spek. HAhAHAHAH)..

Tapi masalahnya, aku kerja dekat site dan aku pulak pakai contact lens biasa.. Dulu aku pakai extended wear.. Sangat comfortable.. nak dijadikan ceritanya.. Mata aku asyik kering.. Especially bila minggu lepas aku banyak paper work sampai naik merekah bijik mata, kering, panas, duk melayan banyaknya huruf..


Bos aku terus senyap, keluar bilik.. Masuk lagi contractor lepas tu, awal-awal elok duk gelak.. bila pandang aku dengan air meleleh kat mata (siap celak pun turun sekali kaler) terus depa diam.. Senyap-senyap keluar dari bilik. Yang tak perasan aku pakai eye drop tadi pun bila dua tiga orang jadi pelik bila tengok aku, depa pun naik cuak.. 

Honestly guys.. Apa yang korang pikir ni? Bajet aku nangis sebab banyak kerja ke? So...Overreacting la people..

The next day, boss dropped a bomb during our Department meeting..

" Be careful with Hidayah here. She's a Gamuda Scholars. Her words reach Dato' Lin, we're in big trouble if she said anything bad about us.. Mati oo... So teach her, guide her properly. Ok?"

Is that a threat so that I won't talk bad about my team? I hope I misunderstood his intention because to be honest, I don't even talk during the meeting with Dato'. Hell, he doesn't even know me. There are so many scholars you know? And not everyone is naik lemak like some scholars who think that they are special cases who need to be treated differently. Or maybe my boss is just worried. Takut aku kena buli gamaknya.. 

Again, honestly boss.. No.. I'm not bullied..

Well, maybe.. A bit..

Kalau bos niat nak kasi warning kat senior jangan buli saya, well... THANKS A BUNCH BOSS!! Hahaha..


Adieu


[Sedang menjeling ruang komen setiap seminit.. People.. come on.. I'm lonely..] .

12 comments:

  1. huahahahaha... depa ingt ko nanges ke? hahaha.. funny2..

    ReplyDelete
  2. salam.. hahaha.. so funny!!!seriously..^^

    ReplyDelete
  3. It was funny gutys.. Memang lelaki takleh tengok pompuan nanges kot.. cam cuak lebih je depa ni

    ReplyDelete
  4. maybe after this ur senior wouldn't bully you anymore.. hooray! :) mana kei? miss him .. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faraizzati.. kei ada.. tunggu.. satgi dia keluar

      Delete
  5. dugaan kerja... sabar jelah yer huhu... btw jom join contest ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. My prince.. patik dah cukup sabar ni..

      Delete
  6. contact lens O_O,ok now im paranoid. just sharing to u. beberapa hari lepas, contact lens ilang dlm mata. kedip2 sb kering kan, gosok sikit dgn tangan, lepastu sebelah mata dh kabur. bila tengok cermin, alangkah cuak bagai nk pitam, lense sudah hilang didalam mata. esok baru nk check dokto, kot2 boleh jumpa/keluarkan kembali lens yg tersembunyi dlm mata ni. T^T.

    **Cik deDay dont ever2 mis ur eyedrop. tq.

    ReplyDelete
  7. BisKot.. Itu sangat scary OK!!!! Seriously, kalau nak pakai contact lens, mahal sikit pun takpe asalkan selesa. cuba try yang extra moist punya contact lens. over 8hrs boleh pakai dan sangat sangat sangat selesa. Siyesly, saya ada astigmatism kot.. which makes my lens thicker, less moisture content..huhu

    ReplyDelete
  8. hahahhahaha.. lawak lah Dei... wkwkwkkw..

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*